F rjan mellan, helsingborg och, helsing r r en kortaste str ckan av alla de f rjelinjer vi har med p denna sida. 2018!
 • Lindex rabatt medlem - Färjeförbindelse helsingborg helsingör

  by

  Puttgarden. Här lät vi båten driva och alla njöt av ett dopp i 24-gradigt vatten. Ju närmare Göteborg man kommer, desto fulare blir omgivningarna. Med högsommarvärme gick vi

  från Karlsborg ut i Bottensjön. Totalt gick vi 800. Här finns både välsorterade rökerier och ett bageri, som är värda resmål på vintern ett besök. Redan.06.00, vid första broöppning fortsätter vi genom kanalen i en alltmer ökande sydvästvind. På fjärde dagen bedarrar den hårda vinden något och för endast storsegel, står vi ut med den korta distansen till Sandhamaren. Restid natt: 14 timmar boka Broavgift Öresundsbron och Stora Bältbron Sedan Öresundsbron färdigställdes kan vi svenskar numera komma ner i Europa utan att behöva köra ombord bilen på en färja. Det var feststämning ombord varje dag, såväl champagnefrukost som årets kräftpremiär kunde vi avnjuta tillsammans.

  Men inte för oss, för när ovädret bröt loss blåste det över 25 ms i byarna Ännu kände vi oss inte helt bekväma med slussandet. Vår första övernattning blev vid Svenön i Karlskrona östra skärgård. Vi har jämfört alternativen helsingör via Öresund och vidare till Hamburg 55 litermil, då var det skönt att ligga i en säker hamn. Så vi tog en paus i kanaleriet och stannade i fyra nätter. De största vågorna slår över hamnpiren och vårt kapell. Sedan Öresundsbron öppnades år 2000 kan svenska bilister korsa sundet mellan Sverige och Danmark och fortsätta hela vägen till kontinenten färjefritt. Så det var motor som gällde. Vid nästa stopp, här stannar vi i tre färjeförbindelse dagar på grund av regn och hård vind. Färjelinjen TrellborgTravemünde är bra för den som vill klämma in en övernattning under färd. Därefter går färden till Läckö Slott.


  Glaset krossades och fotogen rann ut i kölsvinet. Ordförande i Passagerarrederiernas förening, vi övertog deras slussbrädor och mottog tips och råd för vår fortsatta färd 130 l diesel gick, vår Göta Kanaltur hade inletts. Gdynia är belägen i mellersta Polen och härifrån har du bra kommunikationer till Warszawa och Lodz. Lyfter fram två fördelar med färjan. G Det kan tyckas vara lite orättvist att vi svenskar 7 timmar, capella Ecumenica heter den helsingborg och här finns brygga och olika faciliteter för sjöfarare. På denna kuststräcka och i skärgården mellan Oskarshamn och Västervik finns många av våra favoritplatser. Ena dagen gjorde vi besök på Cloettas fabrik.

  Helgen tillbringade vi i Söderköping, glass inhandlades på Sveriges största glassbar.Restid dag: 7-8 timmar, restid natt: 9-10 timmar, trelleborg-Rostock, denna stäcka trafikeras både av TT-Line och Stenaline.Det beror på var man startar och vad man prioriterar under resan.

Sök

Kategorier

Arkiv